our story

Prezentare Generala

FC Botoșani este un club profesionist de fotbal din Municipiul Botoșani, înființat în anul 2001. Cu o istorie de doar 21 de ani, FC Botoșani a reușit sa devina cel mai reprezentativ club de fotbal din regiunea Moldova - o zona cu tradiție în fotbal.

Acest rezultat este o consecința a doua procese concomitente care subliniază deopotriva meritele sportive ale echipei de fotbal și staff-ului tehnic, precum și pe cele în afaceri ale echipei de management: ascensiunea în Divizia B, apoi în Liga I, respectiv în Play-off-ul Ligii I, precum și nefericita dispariție din regiune a unor cluburi de tradiție ca urmare a selecției economice naturale.

Clubul beneficiază de sprijinul Consiliului Local Botoșani al Primăriei Botoșani și desfășoară meciurile de acasă pe Stadionul Municipal, cu o capacitate de 7782 de locuri.

Culorile tradiționale ale clubului FC Botoșani sunt rosu, alb și albastru.
In sezonul 2021 - 2022 clubul a parcurs un proces de reînnoire care a culminat cu lansarea noului brand FCBT.

Fotbalul aprinde pasiuni pretutindeni, iar clubul din Nordul Moldovei bucura cca 68 de mii de suporteri la nivelul municipiului și județului Botoșani și la nivel național, precum și cetățeni romani rezidenți în alte tari.

Echipa a adunat de-a lungul timpului jucători din 44 de naționalități, purtând prin aceasta un mesaj pentru multiculturalism, anti-rasism, toleranta, performanta si fair-play.

Detalii despre performantele obținute de-a lungul timpului veți găsi la pagina Palmaresul echipei FC Botoșani.

Top stiri

FC Botoșani a organizat astăzi, la Stadionul „Municipal”, conferință de presă. La acest eveniment, în care a fost prefațat noul sezon competițional dar și duelul din prima etapă al SuperLigii cu Oțelul Galați, au fost prezenți Adrian Ignat, președintele…