Fotbal feminin

FC Botosani - feminin

In contextul promovarii egalitatii de sanse in societate si pe fondul progresului fotbalului european, si fotbalul din Romania si-a extins orizonturile, permitand si fetelor sa isi etaleze calitatile de pe teren. Asadar, nu este de mirare dorinta FRF de a implementa campionate de fotbal feminin la diferite categorii de varsta.

Fotbalul feminin a devenit o conditie obligatorie pentru cluburile prezente pe prima scena fotbalistica a tarii si, drept urmare, a inceput sa ia amploare si in Romania. In ceea ce priveste clubul nostru, el este reprezentat la nivel de senioare in Seria 2 a Ligii 3, respectiv in Cupa Romaniei, dar si la junioare, in Liga Elitelor U15 si in Campionatul National de Junioare U13.

Desi vorbim de echipe aflate, practic, la inceput de drum (echipa din Liga 3 si cea U15 au fost infiintate in 2020, in timp ce junioarele de la U13 si-au inceput parcursul fotbalistic abia din 2022), nu este vorba de un drum lipsit de realizari. Chiar din primul lor sezon, fetele din echipa U15 au reusit performanta de a accede in turneul final al competitiei lor (primele 8 echipe), iar in sezonul urmator au evoluat in Turneul de Elita.

E timpuriu sa vorbim despre performante mai insemnate, dar un lucru este cert: viitorul suna bine pentru fotbalul feminin din Botosani.

Fotbal feminin

Meciuri si rezultate

Antrenori

Staf tehnic

Cazaciuc Alexandru
Antrenor principal
Duta Adrian
Antrenor secund
Sandu Alina
Preparator fizic
Lot

Echipe junioare

Portari

Szabo Mihaela-Alexandra, Romaniuc Andra, Filip Elizabeta

Fundasi

Barsan Denisa-Ioana, Ciocan Florentina, Mihai Iulia, Raileanu Teodora, Szabo Cristina, Ursache Ilaria

Mijlocasi

Biliuta Andreea, Buche Georgiana, Cojocariu Medeea, Lionte Anastasia, Misoaga Ana-Maria, Onofrei Emima, Siminiceanu Melisa, Viniarschi Narcisa

Atacanti

Fitzinger Raluca, Flamanziuanu Loredana

Portari

Cosman Ana-Maria

Jucatori de camp

Barsan Denisa-Ioana, Bercea Bianca-Marina, Burenescu Mihaela-Catalina, Ciocan Florentina-Alesia, Cosman Delia, Fitzinger Raluca-Lacramioara, Mihai Iulia-Gabriela, Siminiceanu Melisa-Petruta, Szabo Cristina-Marina, Szabo Mihaela-Alexandra, Tatarasanu Denisa-Mihaela, Ursache Ilaria-Roxana, Viniarschi Narcisa-Diana, Lionte  Anastasia, Flaminzanu  Loredana