Viziunea noastra

     Viziunea noastră este o lume în care fotbalul de performanță, practicat cu pasiune, dar și cu respect pentru sine și pentru ceilalți, să fie un vector de coeziune pentru comunitate, pentru societate și de deschidere spre valori noi.

     Într-o lume în care cluburile de fotbal și superstarurile sportive au platforme de comunicare mai extinse și credibilitate mai mare decât liderii formali, nu mai este posibil să ignorăm responsabilitatea care vine odată cu puterea pe care o dă popularitatea, făcută posibilă de internet și de social media.
     Dorim să contribuim la schimbarea culturii fotbalistice și a felului în care este
perceput sportul. Ne dorim să transformăm celebra butadă a lui Oscar Wilde
despre fotbal ca fiind un sport pentru domni practicat de barbari și să facem ca
fotbalul să fie perceput ca un sport nobil practicat și urmărit de oameni decenți
și echilibrați.
     Vom crea o cultură fotbalistică din care să dispară rasismul, actele de violenta, xenofobia și vedetismul scăpat de sub control și în care să primeze, în schimb, respectul pentru valorile autentice ale sportului: muncă susținută, disciplină, toleranță, respect pentru adversar, fair-play, echitate în felul în care sunt tratați jucătorii, recunoștință pentru comunitatea care ne-a crescut și pe care o creștem la rândul nostru.
     Ne propunem să devenim clubul care să demonstreze fără echivoc că se pot
face performanță și spectacol la cel mai înalt nivel într-un mediu curat și
civilizat, din care să nu se simtă excluși nici pre-adolescenții, seniorii sau părinții de copii mici, nici măcar tații de fete.

  Misiunile noastre

     Misiunea noastră este să construim un club puternic cu o prezență notabilă în Liga 1 și în competițiile europene, o echipă iubită de fanii de acasă, admirată de microbiștii din toată țara și respectată de adversari, apreciată de experții domeniului, pentru fotbalul de calitate și pentru cultura organizațională diferită.   

     Pentru a ne îndeplini misiunea, ne propunem să fim o pepinieră de tinere
talente, cărora să le oferim o rampă de lansare înspre cariere solide în fotbalul
național și internațional. Crescându-ne „de mici” sportivii, vom încuraja și
performanța academică, nu doar pe cea sportivă, și vom combate activ
fenomenul abandonului școlar. Pentru aceasta, vom colabora îndeaproape cu
instituțiile de învățământ, cu administrațiile locale, dar și cu ONG-urile active în domeniu, împreună cu care vom crea și vom implementa proiecte țintite.

     Vom aduce sportul în viața cotidiană a comunității, pe care o vom încuraja să interacționeze mult mai intens și mai complex cu noi și vom exploata toate
oportunitățile oferite de new media, așa încât să ne extindem baza de fani
dincolo de granițele județului și de categoria de vârstă medie. Tot în scopul
acesta, vom combate activ actele de violență și vom încuraja formarea unui
anumit ethos al suporterului FCBT, bazat pe decență, pe fair-play, pe toleranță
și pe ideea de „wholesome entertainment” – distracție sănătoasă.

     Vom folosi toate resursele pe care ni le pune la dispoziție civilizația informației ca să reparăm deficitul de imagine pe care începe să îl aibă fotbalul în rândul generației Z – consumatorii de mâine – care tind să prefere alte forme de divertisment, mai ușor de consumat online, mai interactive și care vehiculează valori mai apropiate de ale lor, dar fără să alienăm publicul matur.

     Ne vom diversifica prezența în online – inclusiv pe cu materiale atractive pe
YouTube și TikTok – precum și oferta de produse derivate. In mediul nostru
vom încuraja cultura, pe lângă magazinul cu memorabilia poate funcționa și un
loc de expoziție pentru artiștii tineri, care nu au loc pe simezele galeriilor, sau o mediatecă dedicată cărților, revistelor și înregistrărilor și jocurilor video despre sport și sportivi.

  Valorile noastre

     Valorile noastre sunt munca, seriozitatea, dăruirea, ambiția măsurată, toleranța , responsabilitatea, implicarea, recunoștința, deschiderea spre nou si inovație, respectul pentru cunoaștere.

     Suntem mândri de cine suntem, dar nu avem orgolii supradimensionate. Locul în care traim are ce e mai bun din toate lumile posibile – o natură splendidă, tradiții străvechi, o istorie bogată și o pleiadă impresionantă de personalități. Nu mai vorbim de mâncare, umor și petreceri. Suntem români în tot și în toate, dar avem și o frântură de vibrație slavă – cât să ne dea inspirație și pasiune – și un strop de rigoare austriacă. Ne respectăm trecutul, dar privirile noastre se îndreaptă spre viitorul pe care îl construim etapă cu etapă și sezon după sezon.

     Pentru noi, banii reprezintă pârghii de acțiune concretă în sensul schimbării
lumii în bine, nu un scop în sine și nici instrument de validare a ego-ului. Am reușit să avem rezultate foarte bune, deși, din punct de vedere financiar, potențialul nostru este încă neatins. Il vom realiza pe măsură ce participăm din ce în ce mai pregnant la crearea și schimbul valorii pentru societate. Avem și ne dăm timp să creștem organic și sănătos și să creștem, odată cu noi, un alt fel de fani și un alt fel de sportivi.