FC Botoșani cedează încă o partidă din campionatul intern, a cincea consecutivă în toate competițiile, scor 0-3 în compania celor de la „U” Cluj, în cadrul etapei a 14-a din SuperLiga României. Prestația elevilor lui Dan Alexa a fost realmente modestă, „Șepcile Roșii” dominând cap-coadă duelul de pe Municipal.

Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău avea să deschidă scorul extrem de repede, în minutul 9, prin decarul Dan Nistor, care a înscris cu un șut în cros, din careu, demn de numărul de pe tricou. Minutul 20 a adus încă o schimbare de scor: Pius a greșit o pasă la marginea careului, iar același Nistor a centrat pentru apariția la finalizare a lui Valentin Gheorghe, care a stabilit scorul pauzei.

În încercarea de a salva ceva dintr-o partidă care părea compromisă încă de la intrarea la cabine, „Chirurgul” Alexa îi introduce la reluarea jocului pe Marius Cioiu și Adams Friday, însă tot clujenii pun pericol la poarta lui Ducan. Vali Gheorghe a avut șansa „dublei” în minutul 48, cu un șut plasat, de la circa 20 de metri, însă portarul nostru a fost atent și a respins, iar Miron nu a reușit să prindă cadrul porții din apropiere, după rebound. Singura ocazie notabilă a botoșănenilor a venit în minutul 54, după incursiunea frumoasă a lui Edi Florescu în banda stângă, de care nu a reușit să profite Cioiu, mijlocașul ratând inexplicabil din câțiva metri. Scorul final al partidei a fost stabilit chiar de către ex-botoșăneanul Miron, în minutul 57, fundașul marcând cu capul, în urma unui corner bătut de Nistor, și alegând să nu celebreze reușita în semn de fair-play față de perioada petrecută în Moldova. După această înfrângere, pentru „roș-alb-albaștri” urmează deplasarea de joi, de la Alexandria, din grupele Cupei României.

FC BOTOȘANI 0-3 Universitatea CLUJ

Au marcat: Nistor (9), Gheorghe (20), Miron (57)

FC BOTOȘANI: Ducan – Mutombo (Friday 46), Pius, Șeroni – Benzar, Dican (C), Florescu, Dragu (Casap 69) – Petro (Cioiu 46), Ilicic (Olinga 77), Cărăușu (Creț 61)

Rezerve neutilizate: Ureche, David, Sadiku, Gligor

Antrenor: Dan Alexa

U CLUJ: Iliev – Oancea, Miron, Mitrea, Chipciu (C) – Cîmpanu (Ilie 84), Bic (Simion 77), Grobry, Gheorghe (Popa 63) – Stoica (Silaghi 63), Nistor (Manu 77)

Rezerve neutilizate: Gorcea, Teșcan, Filip, Pițian, Peteleu

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitru: Adrian Cojocaru

Arbitri asistenți: Alexandru Vodă, Florian Vișan

Arbitru adițional: Mircea Ardelean

Arbitru VAR: Andrei Chivulete

Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu

Leave a comment