hiar înaintea sărbătorilor de iarnă, FC Botoșani a spart gheața și a obținut prima victorie în această stagiune a SuperLigii, vineri, pe terenul Oțelului Galați, în cadrul etapei cu numărul 21 din campionat. Elevii lui Dorinel Munteanu au practicat un fotbal de o calitate inferioară celui cu care și-a obișnuit asistența în această stagiune, iar la rampă a ieșit din nou Edi Florescu, cu două goluri fulminante, care marchează primele „trei puncte” pentru „roș-alb-albaștri”.

Gazdele au tras primul semnal de alarmă în minutul 11, la șutul de la o distanță apreciabilă a lui Teles, respins de Ducan. Replica moldovenilor: un șut „la indigo” al lui Petro, cu șiretul exterior, scos cu dificultate de Dur-Bozoancă. Fundașul central Yabre le-a dat emoții apărătorilor noștri în prelungirile primei reprize, lovitura sa de cap trecând pe lângă poartă, chit că fotbalistul gazdelor se afla în offside.

Tot Oțelul a avut inițiativa și în debutul reprizei secunde, Maciel marcând în minutul 50, dar reușita a fost anulată de „centralul” Bogdan Dumitrache, tot pentru o poziție neregulamentară. Problemele lui Dorinel Munteanu au fost anunțate de ocazia din minutul 55 a lui Ilicic, pasa filtrantă a lui Adams parcă despicând în două desfășurarea tactică a gălățenilor. Tot Adams a fost cel care a obținut eliminarea lui Rus, în minutul 64, iar lovitura liberă rezultată a fost transformată impecabil de Edi Florescu (66). „Optarul” nostru a asigurat victoria echipei noastre în minutul 90+1 cu un șut elegant, pe jos, din careu, astfel fiind scrisă istoria primului succes stagional pentru FC Botoșani, care, după pauza competițională, o va înfrunta „acasă” pe CFR Cluj, pe 21 ianuarie.

OȚELUL GALAȚI 0-2 FC BOTOȘANI

A marcat: Florescu (66, 90+1)

OȚELUL GALAȚI: Dur-Bozoancă – Adăscăliței (Latouchent 46), Yabre, Cisse, Zhelev – Teles (Neagu 71), Zivulic, Jardan (Fatai 71) – Frederic, Pop (C, Cârjan 63), Tanasă (Rus 46)

Rezerve neutilizate: Ursu, Bodișteanu, Ghiocel, Lopez

Antrenor: Dorinel Munteanu

FC BOTOȘANI: Ducan – Petro, Sadiku, Șeroni, Țigănașu – David (Dragomir 67), Dican (C), Florescu – Dragu (Cioiu 67), Ilicic (Fulop 90), Adams (Drole 81)

Rezerve neutilizate: Ureche, Cărăușu, Casap, Creț

Antrenor: Mihai Ciobanu

Cartonașe galbene: Teles / David, Șeroni

Cartonaș roșu: Pop

Arbitru: Bogdan Dumitrache

Arbitri asistenți: Cosmin Vatamanu, Ionuț Bobe

Arbitru adițional: Horia Mladinovici

Arbitru VAR: Sorin Costreie

Arbitru AVAR: Marius Marchidanu

Leave a comment