FC Botoșani și Universitatea Craiova se întâlnesc în cadrul rundei cu numarul 26, a regularului. Chiar dacă au obiective diferite în actualul sezon de Superliga, cele două formații anunță o luptă crâncenă pentru puncte. În vreme ce FC Botoșani își dorește să acumuleze o “zestre” cât mai mare pentru a putea aborda mai relaxat playout-ul, Universitatea Craiova încă mai visează la un loc pe podiumul clasamentului. Istoricul întâlnirilor directe dintre cele două este unul important, primul meci datând din urmă cu un deceniu. FC Botoșani și Universitatea Craiova s-au duelat până acum de 28 de ori în ambele competiții interne în care au evoluat, respectiv Liga I și Cupa României. Bilanțul este unul destul de echilibrat moldovenii adjudecând-și 10 dintre victorii, iar oltenii 12, celelalte șase partide terminându-se indecis.

Ultimul duel de pe stadionul “Municipal” dintre FC Botoșani și Universitatea Craiova s-a concluzionat cu o victorie in-extremis a roș-alb-albaștrilor, care au caștigat toate cele trei puncte puse în joc, grație golului înscris de către golgeterul nostru din sezonul anterior, Sebastian Mailat, care a punctat decisiv în minutul 35 al partidei.

„M-am uitat pe statistică, ne așteaptă un meci greu pentru că în ultimii patru ani nu am câștigat acolo. Ne pregătim mult pentru acest meci, jucătorii se antrenează cu bună dispoziție și suntem pregătiți să stricăm această statistică”, a comentat Ivaylo Petev

Dorința de a se impune este pentru ambele la fel de mare, mai ales după ce, în etapa anterioară și moldovenii și oltenii au remizat. Universitatea Craiova a terminat la egalitate, cu scorul de 2-2, pe teren propriu, în compania celor de la Universitatea Cluj, iar FC Botoșani a pierdut două puncte printre degete, în minutul 90, când s-a văzut egalată pe terenul celor de la UTA Arad.

„Din nou avem un meci extrem de important, Craiova este şi ea într-o situaţie destul de delicată, pentru că a pierdut destul de multe puncte până acum, deci vor aborda şi ei jocul la victorie. Va fi un meci încins, între două echipe care vor cele trei puncte extrem de importante pentru ele. Vor fi frânturi de joc în care ei vor avea posesia, dar cu siguranţă va fi un meci intens şi până la urmă noi trebuie să găsim calea pentru a câştiga cele trei puncte, mai ales acasă, unde avem şi suporterii alături.” a spus Bogdan Andone, înainte de întâlnirea cu Universitatea Craiova

Înainte de întâlnirea care va avea loc duminică, de la ora 17:15, elevii lui Bogdan Andone au un total de 19 puncte acumulate, din 25 de meciuri disputate până acum, și se afla pe locul XV în ierarhia primului eșalon fotbalistic al României, iar Universitatea Craiova a reușit să strângă un număr de 38 de puncte, mulțumită cărora se află pe poziția a IV-a a clasamentului Superligii.

Leave a comment