În contextul pauzei competiționale datorate întrecerilor internaționale, FC Botoșani a disputat vineri, respectiv sâmbătă, două partide amicale, în compania formațiilor Șomuz Fălticeni și Zimbru Chișinău. Elevii lui Dan Alexa nu au reușit să se impună în niciuna dintre aceste două partide, remizând cu sucevenii, scor 2-2 și fiind învinși la limită de gruparea de peste Prut, scor 1-2.

Meciul cu Șomuz Fălticeni a avut loc vineri, la baza sportivă Mecanex, iar „Chirurgul” a ales să abordeze partida utilizând în special jucători care nu au prins minute în SuperLigă, singurul titular „de drept” fiind căpitanul Victor Dican. Gruparea noastră a deschis scorul rapid, prin Cyril Zabou, dar a fost egalată și chiar condusă la începutul reprizei secunde, dar tânărul Nistor, aflat în probe la „roș-alb-albaștri”, a salvat o remiză în ultimele 10 minute de joc.

Primul 11 folosit de FC Botoșani cu Șomuz Fălticeni: Ureche – Dragomir, Touré, Dican (C), Creț – Cărăușu, Teklo, Hebling, Olinga – Zabou, Cioiu

Sâmbătă, Botoșaniul a primit vizita formației moldovene Zimbru Chișinău, chiar pe „Municipal”, sub privirile suporterilor care au avut parte de intrare liberă la acest meci de verificare. Dan Alexa a folosit, de această dată, jucători mai experimentați în garnitura de start, iar veteranul Alin Șeroni a deschis scorul în minutul 9. Din păcate, oaspeții au reacționat rapid, iar Căruntu (31) și Misaraș (44) au întors scorul, care s-a menținut până la final în favoarea acestora.

Primul 11 folosit de FC Botoșani împotriva celor de la Zimbru Chișinău: Ducan – Petro, Mutombo, Șeroni, Țigănașu (C) – Florescu, Casap, Mouaddib – Dragu, Ilicic, Pinson

Primul meci oficial de după pauza competițională va avea loc luni, 23 octombrie, de la ora 18:00, pe terenul celor de la Sepsi OSK.

Leave a comment