FC Botoșani a început cum nu se putea mai bine faza play-out a SuperLigii României, obținând o victorie la limită, scor 1-0, pe teren propriu, în fața Chindiei Târgoviște. E drept, partida nu s-a remarcat neapărat prin spectaculozitate, ci mai degrabă printr-un joc de uzură deseori fragmentat prin faulturi sau alte intervenții neregulamentare, la capătul căruia oricare dintre formațiile combatante puteau păstra cele trei puncte.

Înaintea fluierului de start, un alt moment simbolic a avut loc pe „Municipal”: Luca, un tânăr elev al Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Botoșani, a fost invitat să acorde lovitura de începere, primind cadou un tricou personalizat cu numele său și numărul 30 pe spate de la nimeni altcineva decât purtătorul aceluiași număr de la echipa mare, Alexandru Țigănașu. În altă ordine de idei, prima ocazie a duelului a avut loc în minutul 6, când Marco Dulca a reluat de la marginea careului, Andrei Dragu a intervenit la sacrificiu, dar balonul a căpătat o traiectorie ciudată, Ducan boxând de sub bara transversală. Tot băieții lui Toni Petrea au avut inițiativa, următoarea șansă de a debloca tabela survenind în minutul 28, când Daniel Popa a lovit bara cu un șut din cădere. Prima oportunitate importantă a „roș-alb-albaștrilor” a apărut în minutul 32. Eduard Florescu a trimis, după o lovitură liberă, în forță mingea deviată de Mailat, fără probleme pentru Căbuz, tabela rămânând intactă la pauză.

În minutul 79, elevii lui Flavius Stoican au fost din nou aproape de a înscrie. Sebastian Mailat a centrat din lovitură liberă, Mutombo s-a înălțat în careu, dar a reluat peste poartă cu capul, dintr-o poziție, ce-i drept, incomodă. Lovitura de grație a venit chiar în minutul 90, când șeptarul care a încercat, în repetate rânduri, să își servească colegii, a ieșit la rampă și a finalizat cu „scăriță” o acțiune de toată frumusețea. Grație acestui succes, moldovenii urcă, cel puțin pentru moment, pe locul 3 în play-out, unde pot rămâne și pe perioada pauzei competiționale dacă Universitatea Cluj nu învinge, luni, FC Argeș. După minivacanța datorată meciurilor internaționale, FC Botoșani se va deplasa la Sibiu pentru înfruntarea cu Hermannstadt.

FC BOTOȘANI 1-0 CHINDIA TÂRGOVIȘTE

A marcat: Mailat (90)

FC Botoșani: Ducan – Petro, Mutombo, Pius, Țigănașu (Mboko 46) – Dican (C), Zabou (Cioiu 62), Florescu (Ivanov 61) – Dragu (Roman II 74), Tallo (Camara 46), Mailat

Antrenor: Flavius Stoican

Chindia Târgoviște: Căbuz – Căpușă, Orozco, Celea, Ioniță (Dumitrașcu 73) – Dulca (Mihaiu 90+1), Akhmatov (Vorobjovas 46) – Neguț (C), Popadiuc (Șerban 73), Popa (Buș 85) – Cooper

Antrenor: Anton Petrea

Cartonașe galbene: Pius, Ivanov / Akhmatov

Arbitru: Rareș Vidican

Leave a comment