Foto: Facebook Universitatea Craiova

FC Botoșani a suferit un eșec drastic duminică, în deplasarea din Bănie, scor 1-5 în fața Universității Craiova, în cadrul etapei a XI-a din SuperLiga României. Elevii lui Dan Alexa s-au văzut subminați la fiecare capitol, oltenii arătând că, în ciuda fluctuațiilor de rezultate, rămân o echipă periculoasă a campionatului.

Formația pregătită în acest moment de Corneliu Papură și-a respectat statutul de favorită și a deschis scorul în minutul 10, prin Marian Danciu, servit ideal de Mitriță în careu. Al doilea gol al juveților a venit în minutul 36, tot cu Mitriță la servire, dar cu un alt Alexandru, Crețu, la finalizare. „Roș-alb-albaștrii” au reușit, totuși, să reducă din diferență în minutul 38, prin Florescu, care a fructificat o fază spectaculoasă creată de Pinson. Craiovenii puteau, totuși, să recupereze avansul de două goluri, dar Crețu a tras moale, fără probleme pentru Ducan (45+2).

La aproximativ zece minute după debutul actului secund, botoșănenii au avut șansa de a egala situația de pe tabelă, dar Popescu a respins șutul lui Iličić din careu, aflat în situație de unu-la-unu. Această oportunitate irosită avea să îi coste pe moldoveni, scorul devenind 3-1 pentru gazde, după reușita lui Jovan Markovic, care a fost lăsat liber de fundașii noștri în careu, poate prea liber, ținând cont de cât timp a avut pentru a-și pregăti șutul. Doar neatenția Craiovei a făcut ca scorul să nu prindă proporții mai mari decât a făcut-o în final. În minutul 85, Mitriță i-a „furat” mingea lui Baiaram din careu, care apucase să îl dribleze pe Ducan, dar Friday s-a opus remarcabil. Inevitabilul s-a produs în minutul 89, Roguljic deposedându-l pe Dican și ducând scorul la 4-1. Prestația lui Mitriță a fost, la rândul ei, răsplătită cu un gol în minutul 90, iar FC Botoșani a plecat învinsă crunt de pe Oblemenco. Viitorul apropiat nu sună deloc bine pentru Alexa & Co, dat fiind faptul că vor întâlni, sâmbătă, pe teren propriu, liderul SuperLigii, FCSB.

UNIVERSITATEA CRAIOVA 5-1 FC BOTOȘANI

Au marcat: Danciu (10) Crețu (36), Markovic (70), Roguljic (89), Mitriță (90) / Florescu (38)

UNIVERSITATEA CRAIOVA: Popescu – Căpățână (Ndong 46), Screciu, Silva, Bancu (C) – Crețu, Mateiu (Kurtic 58), Houri (Roguljic 69) – Danciu (Baiaram 64), Ivan (Markovic 46), Mitriță

Rezerve neutilizate: Lazar, Badelj, Ișfan, Koljic

Antrenor: Corneliu Papură

FC BOTOȘANI: Ducan – Benzar (Friday 46), Mutombo, Șeroni, Creț (Dragomir 76) – Casap (Jaly 46), Dican (C), Florescu – N’Goma (Zabou 67), Iličić (Petro 77), Pinson

Rezerve neutilizate: Ureche, Țigănașu, Cărăușu, Cioiu

Antrenor: Dan Alexa

Cartonașe galbene: Căpățână, Danciu / Casap, Dican, N’Goma

Arbitru: Rareș Vidican

Arbitri asistenți: Ciprian Danșa, Mircea Orbuleț

Arbitru adițional: Iuliana Demetrescu

Arbitru VAR: Sorin Costreie

Arbitru AVAR: Cătălin Busi

Leave a comment