FC Botoșani a suferit încă o „corecție” în deplasare, luni, scor 2-5 în fața celor de la Sepsi OSK, în cadrul rundei cu numărul 13 din SuperLiga României. În ciuda faptului că ambele formații traversau câte o perioadă nefastă, partida a fost presărată cu multe goluri (printre ele și un autogol), faze de poartă, lupte pentru posesie și câte un penalty pentru fiecare echipă.

Covăsnenii au avut primul cuvânt de spus după aproximativ 50 de secunde de joc, când Marius Ștefănescu a tras din colțul careului, dar Răzvan Ducan a respins spectaculos. Replica „roș-alb-albaștrilor” a venit în minutul 4, din partea lui Edi Florescu, care a șutat de la mare distanță, fără a-i pune dificultăți lui Niczuly. După numai 11 minute, trupa lui Liviu Ciobotariu a trecut în avantaj, ca urmare a autogolului nefericit bifat de Romario Benzar, acesta introducând mingea în poarta lui Ducan, în încercarea de a o degaja din careu. Fundașul dreapta s-a revanșat în minutul 25, când a preluat impecabil în flanc pasa lungă a lui Mutombo și l-a servit pe Gabone David, tânărul nostru mijlocaș echilibrând situația de pe tabelă cu o execuție de clasă.

Iličić putea chiar să o aducă pe echipa noastră în avantaj, în minutul 29, când l-a ridiculizat pe Kecskes, dar a finalizat imprecis dintr-o poziție ideală. După nici două minute, Ștefănescu putea restabili ecartul de pe tabelă, dintr-o poziție similară aceleia din debutul partidei, dar de data aceasta nu a prins cadrul porții. Sepsi a revenit, totuși, în avantaj pe tabelă în minutul 38, după ce Alimi a transformat penalty-ul obținut în urma hențului din careu al lui Florescu. Ca un făcut, imediat după reluarea jocului, Benzar a obținut și el un penalty, după un duel cu Vitalie Damașcan, iar „optarul” nostru a avut ocazia să se revanșeze, învingându-l pe Niczuly (41) și stabilind scorul pauzei.

În partea secundă, băieții lui Dan Alexa nu au mai existat pe teren, iar gazdele s-au „dezlănțuit”. Primul a fost Adnan Aganovic, proaspăt intrat în angrenajul covăsnenilor, care a marcat la prima atingere de balon, după o nesincronizare a apărării noastre (47). Alimi a bifat „dubla” în minutul 66, cu o lovitură de cap de lângă Șeroni, pentru ca Ion Gheorghe să așeze cireașa de pe tort în minutul 85, cu un demivoleu de la mare distanță. Cu acest eșec înregistrat, „Chirurgul” Alexa & Co vor trebui să strângă rândurile și să se pregătească pentru ultimul meci de pe teren propriu din turul sezonului regular, de luni, când vor primi vizita lui U Cluj.

SEPSI OSK 5-2 FC BOTOȘANI

Au marcat: Benzar (15-autogol), Alimi (38-penalty, 66), Aganovic (47), Gheorghe (85) / David (25), Florescu (41-penalty)

SEPSI OSK: Niczuly (C) – Oroian, Ninaj, Kecskes, Ștefan (Gheorghe 72) – Alimi, Rodriguez – Ștefănescu (Varga 73), Matei (Ciobotariu 58), Damașcan (Aganovic 46) – Debeljuh (Safranko 58)

Rezerve neutilizate: Moldovan, Rența, Kallaku, Kocsis

Antrenor: Liviu Ciobotariu

FC BOTOȘANI: Ducan – Benzar (Friday 70), Șeroni, Mutombo, Țigănașu (C) – Florescu (Casap 70), Petro (Zabou 76), David – Mouaddib, Iličić (Dragu 70), Pinson (Drolé 46)

Rezerve neutilizate: Ureche, Creț, Cioiu, Gligor

Antrenor: Dan Alexa

Arbitru: Sebastian Colțescu

Arbitri asistenți: Daniel Mitruți, Vladimir Urzică

Arbitru adițional: Horia Mladinovici

Arbitru VAR: Viorel Flueran

Arbitru AVAR: Cristina Trandafir

Leave a comment