FC Botoșani a întrerupt seria înfrângerilor chiar pe terenul campioanei în exercițiu, remizând, scor 1-1, cu Farul Constanța, în cadrul etapei a 15-a din SuperLiga României. Cu toate acestea, moldovenii încă rămân în coada clasamentului, fără victorie la finalul turului sezonului regular.

Dobrogenii au respectat calculele hârtiei și au pornit din poziția de echipă dominantă, dovadă fiind dubla ocazie din minutul 8, în care nici Budescu, de la marginea careului, și nici Mazilu, din rebound, nu l-au putut învinge pe Ducan. Primul glonț a trecut pe la urechea „roș-alb-albaștrilor” în minutul 26, la reușita lui Artean, anulată corect pentru un offside la Mihai Popescu, care îi așezase balonul mijlocașului. Tot Artean a fost la capătul fazei din minutul 36, când a reluat cu capul, după un corner, însă portarul nostru a respins senzațional. Prima ocazie a băieților pregătiți de Andrei Patache a venit în prelungirile primei reprize, în urma incursiunii surprinzătoare pe flancul stâng a lui Junior Pius, blocat, în final, de Aioani.

Dacă elevii lui Gheorghe Hagi au avut un gol anulat în prima parte, aceștia au mai avut parte de o astfel de fază imediat după reluarea jocului. Louis Munteanu a înscris de la marginea careului, cu poarta goală, în minutul 47, profitând de degringolada apărută în careul nostru, dar Constantin Budescu, cel care îl servise, a fost surprins afară din joc. Borgnino a fost apoi aproape de deschiderea scorului, în minutul 51, dar Răzvan Ducan a scos spectaculos șutul său cu piciorul stâng de la marginea careului, menit să „deranjeze păianjenul” din vinclul porții noastre. Din păcate, goalkeeperul botoșănenilor nu a mai avut ce face la golul lui Artean, din minutul 60, marcat în urma unui corner bătut de „decarul” dobrogenilor, care putea majora avantajul în minutul 64, după o lovitură liberă bătută în forță și respinsă de același Ducan. Portarul nostru l-a blocant excelent și pe Munteanu, în situație de unu-la-unu, în minutul 71. Primele semne ale revirimentului „roș-alb-albaștrilor” au apărut în minutul 88, la șutul năprasnic al lui Florescu, care a lovit transversala, pentru ca, un minut mai târziu, Victor Dican să aducă egalarea, cu o execuție elegantă, după cornerul bătut de același Florescu. Acest rezultat a încheiat seria de șase înfrângeri în toate competițiile, iar acum FC Botoșani se pregătește pentru vizita celor de la FC Voluntari, duminică, de la ora 13:30.

FARUL CONSTANȚA 1-1 FC BOTOȘANI

Au marcat: Artean (60) / Dican (89)

FARUL CONSTANȚA: Aioani – Popescu, Larie (C), Boli, Dussaut (Queiros 84) – Borgnino (Rivaldinho 65), Artean, Grameni (Sîrbu 65) – Mazilu (Banu 65), Munteanu, Budescu (Marins 84)

Rezerve neutilizate: Buzbuchi, Popescu, Sali, Costa

Antrenor: Gheorghe Hagi

FC BOTOȘANI: Ducan – Benzar (Friday 73), Mutombo (Șeroni 73), Pius, Dragu – Florescu, Dican (C), Petro (Cioiu 83) – Mouaddib (Olinga 72), Ilicic, Cărăușu (David 60)

Rezerve neutilizate: Ureche, Creț, Casap, Sadiku

Antrenor: Andrei Patache

Cartonașe galbene: Mutombo, Pius, Șeroni, Ducan

Arbitru: Iuliana Demetrescu

Arbitri asistenți: Marius Badea, Mihaela Țepușă

Arbitru adițional: Lucian Rusandu

Arbitru VAR: Cristina Trandafir

Arbitru AVAR: Adrian Vornicu

Leave a comment