FC Botoșani a obținut un punct mare în fața unei candidate la titlu după egalul obținut sâmbătă pe teren propriu în fața celor de la Rapid, în cadrul etapei a 17-a a SuperLigii. Ceața densă de la Botoșani a părut să fie kriptonita formației de sub Podul Grant, care a fost dominată în multe momente de „roș-alb-albaștri”, aceștia putând chiar păstra toate cele trei puncte pe „Municipal”.

Giuleștenii au deschis seria evenimentelor jocului, ratând prima ocazie în minutul 17, Funsho risipind acțiunea frumoasă a lui Kait. Replica elevilor lui Andrei Patache a venit după doar un minut, Gabone David oferindu-i emoții lui Moldovan cu un șut de la mare distanță, portarul naționalei respingând de sub transversală. Nici Dican nu a reușit să îl învingă pe goalkeeperul oaspeților, din centrarea lui Benzar din lovitură liberă (21). În minutul 33, a venit rândul lui Ducan să își etaleze calitățile, la șutul lui Borja Valle din afara careului, pentru ca, mai apoi, să rețină cu siguranță mingea la încercarea lui Ioniță din minutul 45+1.

Botoșănenii au ieșit mai montați de la cabine, având o ocazie uriașă în minutul 53, după ce Kait a blocat șutul lui Friday. Stadionul a erupt în minutul 81, cerând penalty pentru un henț în careu al lui Oaidă, la șutul lui Ilicic, dar arbitrul Andrei Moroiță a lăsat jocul să continue, evitând, de asemenea, să consulte analiza VAR. Arbitrajul video a intervenit, totuși, în minutul 89, anulând, tot pentru un henț, golul lui Soni, astfel că rapidiștii, cotați drept favoriți detașați înaintea fluierului de start, au fost nevoiți să se mulțumească cu o „remiză albă” în Moldova. Pentru FC Botoșani urmează ultimul meci din acest sezon de Cupa României, miercuri, de la ora 19:00, când vor primi vizita Universității Cluj.

FC BOTOȘANI 0-0 RAPID BUCUREȘTI

FC BOTOȘANI: Ducan – Benzar, Mutombo, Pius, Țigănașu – Florescu, Dican (C), David (Dragomir 71) – N’Goma (Pinson 54), Drole (Ilicic 54), Friday (Casap 71)

Rezerve neutilizate: Ureche, Șeroni, Dragu, Petro, Cioiu

Antrenor: Andrei Patache

Rapid București: Moldovan – Onea, Săpunaru (C), Iacob, Braun – Kait, Albu (Oaidă 65) – Funsho (Papeau 58), Ioniță (Soni 58), El Sawy (Pănoiu 58) – Valle (Cîrjan 73)

Rezerve neutilizate: Drăghia, Cristea, Grigore, Borza

Antrenor: Cristiano Bergodi

Cartonașe galbene: Pius, Drole, Mutombo / Valle

Arbitru: Andrei Moroiță

Arbitri asistenți: Ovidiu Artene, Ionel Dumitru

Arbitru adițional: Vlad Baban

Arbitru VAR: Sorin Costreie

Arbitru AVAR: Bogdan Dumitrache

Leave a comment