FC Botoșani a deschis contul punctelor în campionatul curent după remiza de luni, de pe teren propriu, scor 1-1 împotriva celor de la Petrolul Ploiești, partida contând pentru etapa a II-a a SuperLigii României. Temperaturile extrem de ridicate și jocul fragmentat au semnificat un minus în ceea ce privește spectaculozitatea duelului, dar finalul partidei a fost unul cât se poate de palpitant pentru ambele părți.

„Găzarii” lui Florin Pârvu au preluat inițiativa în debutul partidei, Constantin Budescu ratând prima ocazie a partidei în minutul 12, execuția sa ratând poarta lui Began, aflat la debutul într-un meci oficial pentru „roș-alb-albaștri”. Două minute mai târziu, prahovenii au deblocat tabela prin Gicu Grozav, cu un șut din colțul careului de 16 metri. Băieții lui Mihai Ciobanu s-au mobilizat în încercarea de a echilibra scorul, dar nici Zabou (minutul 21, lovitură de cap peste poartă după un corner), nici Edi Florescu (minutul 28, șut din afara careului, din poziție centrală, peste poartă) nu au reușit să îl învingă pe Zima. A reușit, totuși, Roman, în minutul 37: imediat după ce acesta l-a luat la țintă din marginea careului pe portarul Petrolului, Patache a recuperat balonul respins în banda dreaptă, a scos pentru Dican, care l-a găsit pe „decarul” botoșănenilor în careu cu o centrare perfectă, atacantul marcând cu o deviere de clasă. Până la pauză nu au mai existat evenimente notabile, doar o lovitură liberă bătută în zid de Budescu (44), astfel că s-a intrat la egalitate la cabine.

Partea a doua a duelului de pe „Municipal” i-a găsit tot pe „lupii galbeni” cu inițiativa, moldovenii având dificultăți pe faza de construcție. Petrolul putea reveni în avantaj în minutul 49, dar Papp a reluat slab cu capul în urma unui corner. Au urmat două ocazii consecutive pentru Botoșani: în minutul 53, Zabou a căutat poarta de la marginea careului, execuția sa fiind deviată, iar din cornerul rezultat Șeroni a trimis peste poartă (54). A venit rândul formației lui Florin Pârvu să iasă la joc: în minutul 63, Jair a ratat, probabil, cea mai mare ocazie a debutului de sezon, ratând poarta, din cădere, din doi metri, iar în minutul 65 Patache l-a blocat pe Dumitriu, aflat într-o situație favorabilă, cu prețul unei accidentări. Dacă până la finalul timpului regulamentar nu au mai avut loc faze notabile, în prelungiri a început „nebunia”: în minutul 90+2, în urma unei mingi lungi, Doua i-a așezat mingea cu capul lui Grozav, care a șutat ca din tun, din voleu, mingea lovind bara transversală înainte de a intra în poartă. Dacă suporterii aflați în tribune erau exasperați de reușita petroliștilor, pe teren atmosfera era și mai tensionată, pentru că în scenă a intrat VAR-ul, care, după o îndelungată analiză, a anulat golul lui Grozav, aflat cu piciorul drept în offside. Același picior drept i-a mai purtat o dată ghinion șeptarului oaspeților, la ultima fază a jocului: în urma unei faze fixe, la un contact între Dican și Doua, arbitrul a acordat penalty pentru Petrolul. Experimentatul mijlocaș a fost desemnat să execute, dar a trimis pe lângă poartă, astfel că s-a terminat 1-1, iar FC Botoșani a obținut primul punct al sezonului. Runda viitoare, elevii lui Mihai Ciobanu se vor deplasa pe terenul celor de la Rapid, în timp ce Petrolul va primi vizita celor de la FC Voluntari.

FC BOTOȘANI 1-1 PETROLUL PLOIEȘTI

Au marcat: Grozav (14) / Roman (37)

FC BOTOȘANI: Began – Patache (Ivanov 71), Mutombo, Pius (C), Șeroni – Florescu (Drole 82), Dican, Zabou (Olinga 71) – Cărăușu (Creț 82), Roman (Camara 88), Pinson

Rezerve neutilizate: Ducan, Dragu, Golofca, Cioiu

Antrenor: Mihai Ciobanu

PETROLUL PLOIEȘTI: Zima – Doua, Papp, Garutti, Țicu (C) – Grozav, Seto (Hanca 76), Jair, Musi (Rădulescu 61) – Budescu (Meijers 76), Petrovic (Dumitriu 61)

Rezerve neutilizate: Eșanu, Almeida, Cojocaru, Mitrov, Purtic

Antrenor: Florin Pârvu

Cartonașe galbene: Șeroni, Patache, Mutombo, Drole

Arbitru: Florin Andrei

Arbitri asistenți: Ovidiu Artene, Sebastian Gheorghe

Arbitru adițional: Vlad Baban

Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs

Leave a comment