Foto: Denis Grosu (FB: fotograful Sportiv)

FC Botoșani a obținut a doua remiză consecutivă, luni seară, în Giulești, scor 2-2 împotriva celor de la Rapid București, în cadrul etapei a III-a din SuperLiga României, la capătul unei partide în care puteau obține chiar toate punctele. Deși trupa lui Mihai Ciobanu a arătat atitudine în fața unei echipe care se prezintă, cel puțin la nivel declarativ, drept o candidată la titlu, „dubla” ex-botoșăneanului Dugandzic a făcut ca deznodământul să fie unul nedecis.

Așa cum era de așteptat, „alb-vișiniii” au preluat frâiele debutului partidei, obținând un penalty în minutul 13, după eroarea lui Junior Pius, care l-a faultat în careu neglijent pe Funsho, încercând să preia o minge care trecuse pe lângă el. Marko Dugandzic, golgheterul sezonului precedent, a ieșit la rampă și a transformat cu o execuție pe centrul porții. Imediat după aceea, „roș-alb-albaștrii” au turat motoarele în căutarea golului egalizator, prin Pinson, în minutul 18, care a finalizat un contraatac cu un șut telefonat, reținut fără probleme de Moldovan. Mai apoi, în minutul 26, Alin Șeroni a trecut pe lângă gol, stoperul reluând cu capul imprecis în urma unui corner.

Problemele reale au început pentru Rapid după revenirea de la cabine: în minutul 51, Dican a reușit să recupereze mingea la mijlocul terenului de la Iulian Cristea, a pătruns până în flancul drept, de unde a centrat la firul ierbii pentru Pinson, care a reluat superb, din prima, la vinclul porții lui Horațiu Moldovan, restabilind egalitatea. Opt minute mai târziu, Edi Florescu a ieșit la rampă, recuperând, la rândul său, un balon de la mijlocul terenului, după care a avansat până la 20 de metri de poartă, de unde a finalizat, cu stângul, pentru 2-1. Bucuria băieților noștri nu a durat mult: în minutul 82, același Marko Dugandzic a profitat de marcajul larg al lui Pius, a primit o centrare din flancul stâng și a reluat simplu pentru a egala scorul de pe tabelă. Moldovenii puteau reveni în avantaj în minutul 85, dar reflexul lui Moldovan i-a salvat pe jucătorii lui Cristiano Bergodi La șutul lui Marius Cioiu. La faza imediat următoare, pe fondul unei serii bune de pase a rapidiștilor, Ioniță putea păstra toate punctele sub Podul Grant, însă nu a prins cadrul porții lui Ducan. Ultima mare ocazie a botoșănenilor a venit în prelungirile partidei, dar Moldovan a fost imun și la execuția lui Camara, găsit bine în careu de o pasă a lui Boza Drole. S-a terminat 2-2, iar FC Botoșani a mai acumulat un punct, împotriva unei adversare tari, în timp ce Rapid a ratat șansa primei victorii pe teren propriu în acest sezon. Etapa viitoare, echipa noastră va primi vizita lui FCU Craiova, în timp ce giuleștenii se vor deplasa la FC Voluntari

.

RAPID BUCUREȘTI 2-2 FC BOTOȘANI

Au marcat: Dugandzic (14, 82) / Pinson (51), Florescu (59)

RAPID BUCUREȘTI: Moldovan – Onea, Săpunaru (C), Cristea, Braun – Albu (Kait 73) – Funsho (Ioniță 63), Oaidă (Emmers 87), Cîrjan (Pănoiu 63), Papeau (Costache 63) – Dugandzic

Rezerve neutilizate: Drăghia, Morais, Iacob, Valle

Antrenor: Cristiano Bergodi

FC BOTOȘANI: Ducan – Mutombo, Dican, Șeroni, Pius (C) – Cioiu, Florescu, Olinga (Camara 46) – Cărăușu (David 46), Roman (Dragu 90), Pinson (Drole 77)

Rezerve neutilizate: Ureche, Golofca, Gligor, Zabou, Creț

Antrenor: Mihai Ciobanu

Cartonașe galbene: Pănoiu / Dican, Ducan, Olinga

Arbitru: Antonie Andrei

Arbitri asistenți: Vasile Marinescu, Andrei Constantinescu

Arbitru adițional: Claudiu Marcu

Arbitru VAR: Sebastian Colțescu

Leave a comment