FC Botoșani a ratat, încă o dată, șansa primei victorii din acest sezon, cedând cu scorul de 0-1 în fața celor de la FCU Craiova 1948, sâmbătă, în cadrul etapei a IV-a a SuperLigii României. Cu această înfrângere, echipa noastră a rămas printre puținele din campionat care nu au bifat un succes în actuala stagiune, trupa lui Nicolae Dică scăpând de acest statut odată cu acest meci.

Prima ocazie a duelului a venit în contul oaspeților, în minutul 17, după un corner executat de Bahassa, în urma căruia nici Chițu, nici Paramatti sau Henriques nu au reușit să reia spre poartă, deși au fost, preț de câteva secunde, în posesia balonului. Replica botoșănenilor a venit circa zece minute mai târziu, prin Mihai Roman, atacantul nostru ratând de puțin poarta cu o lovitură de cap, după centrarea lui Pinson, tot după o lovitură de colț. Un moment care avea să schimbe, oarecum, soarta primului mitan a avut loc în minutul 30, când echipa noastră a fost privată de un penalty: Dican a șutat din întoarcere de la distanță, Popa a respins, balonul ajungând la Roman, care a încercat să recentreze, mingea lovindu-l în mână pe Paramatti. Arbitrul a decis, însă, după analiza VAR, care a durat mai bine de zece minute, că „decarul” nostru a fost în offside la momentul șutului lui Dican, astfel că, pe lângă lipsa unui penalty, botoșănenii mai urmau să înfrunte minute bune de prelungiri, în care să încerce să reziste. Elevii lui Mihai Ciobanu puteau chiar înscrie prin Edi Florescu, ajuns la 100 de partide pe prima scenă a fotbalului românesc. În minutul 45, „optarul” nostru a pornit într-o cursă asemănătoare celei în urma căreia a înscris etapa trecută, în Giulești, dar deznodământul a fost diferit de data aceasta, șutul său trecând alături. O ratare monumentală a avut și Pinson, în primul minut adițional al reprizei, când a ratat poarta dintr-o poziție ideală, găsit perfect în careu de Cărăușu. Oltenii s-au apropiat și ei de gol, în minutul 45+8, însă Asamoah a șutat peste poartă, din prima, de la marginea careului. Un minut mai târziu. Pinson a repetat „isprava” în urma căreia a ratat o șansă imensă, nici de această dată nereușind să își cadreze execuția, aflat, de asemenea, într-o poziție favorabilă. Echipa noastră a cedat, totuși, în minutul 45+14: Dican a pierdut mingea în propriul careu, fiind recuperată de Sidibe, care l-a găsit pe Bauza liber, argentinianul deblocând tabela și trimițându-i pe olteni în avantaj la vestiare, într-un moment în care toți ar fi mizat pe „egalitate la cabine”.

Craiova putea majora avantajul obținut la doar 20 de secunde după fluierul celei de-a doua reprize, prin același Bauza, dar șutul său în cross a lovit bara. În minutul 62, Botoșaniul a ratat o dublă ocazie de a echilibra scorul: mai întâi, Popa a parat lovitura de cap a lui Camara, venită după un corner executat de Florescu, iar mai apoi Dican a trimis pe lângă poartă, din apropiere, cu stângul. Asamoah putea face chiar 2-0, în minutul 63, dar a trimis un șut slab, pe centrul porții, „pradă ușoară” pentru Ducan. Goalkeeper-ul nostru s-a remarcat și în minutul 81, când i-a închis bine unghiul lui Chițu. Pe finalul partidei, în minutul 90+3, echipa noastră putea obține un punct nesperat, dar și Mutombo a fost neinspirat la finalizare, astfel că s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru FCU Craiova, care obține prima victorie a sezonului, FC Botoșani continuând startul modest. Etapa viitoare, „roș-alb-albaștrii” se vor deplasa în Capitală, pentru partida cu Dinamo București, în timp ce Dică & Co primesc vizita lui FC Voluntari.

FC BOTOȘANI 0-1 FCU CRAIOVA 1948

A marcat: Bauza (45+14)

FC BOTOȘANI: Ducan – Mutombo, Dican, Șeroni (Țigănașu 64), Pius (C) – Cioiu (Zabou 74), Florescu, Olinga (Dragu 46) – Cărăușu (David 46), Roman (Camara 46), Pinson

Rezerve neutilizate: Ureche, Patache, Creț, Drole

Antrenor: Mihai Ciobanu

FCU CRAIOVA 1948: Popa – Compagnucci, Paramatti, Henriques, Van Durmen – Achim (C, Albu 74), Asamoah – Sidibe (Baeten 74), Bauza (Pop 90), Bahassa (Padula 46) – Chițu (Blănuță 90)

Rezerve neutilizate: Gurău, Negru, Blidar, Ilie

Antrenor: Nicolae Dică

Cartonașe galbene: Mutombo, Dragu / Bahassa, Henriques, Asamoah, Compagnucci, Popa, Pop

Arbitru: Iulian Călin

Arbitri asistenți: Ovidiu Artene, Alexandru Vodă

Arbitru adițional: Cătălin Busi

Arbitru VAR: Horia Mladinovici

Leave a comment