FC Botoșani a suferit o nouă înfrângere în campionat, luni, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, în fieful celor de la Dinamo București, scor 0-1, duelul contând pentru etapa a V-a a SuperLigii României. Băieții noștri s-au dovedit a fi lipsiți de inspirație în fața unei nou-promovate care nu a avut până acum un parcurs grozav, „câinii roșii” obținând, în fapt, prima victorie a acestui sezon împotriva noastră.

„Roș-alb-albaștrii” au început în corzi duelul din capitală, prima ocazie aparținându-le gazdelor, în minutul 15, prin Ahmed Bani, care l-a pus la încercare pe Ducan cu o lovitură liberă de la mare distanță, bătută cu efect, portarul nostru respingând în corner. Din faza fixă obținută a mai rezultat o ocazie: Larrucea a reluat cu capul mingea trimisă din corner, căutând colțul lung, dar fără succes. Minutul 29 a adus ceea ce avea să fie singurul șut pe poartă al echipei noastre în acea partidă, expediat de Dragu, care nu s-a dovedit a fi suficient de amenințător pentru Golubovic. Ostilitățile au continuat, totuși, la poarta moldovenilor, iar în minutul 32 Ducan și-a salvat echipa la șutul lui Politic, cu stângul, din interiorul careului mare.

FC Botoșani a mai avut o singură șansă de gol, după reluarea jocului, în minutul 54, prin Edi Florescu, „optarul” șutând lamentabil, pe lângă poartă, de la marginea careului de 6 metri. Din acest moment, jocul de pe „Arcul de Triumf” s-a mutat la o singură poartă: în minutul 62, Dennis Politic a fost aproape de gol, după o fază frumoasă construită cu Bani, dar bara s-a opus la șutul său din cădere. Extrema lui Dinamo a fost aproape de gol și în „extra time”, dar Ducan i-a reținut cu siguranță execuția de la marginea careului. Cu toate acestea, fix când întâlnirea se apropia de o remiză albă, același Politic, de departe cel mai periculos om al lui Ovidiu Burcă luni seară, a provocat autogolul lui Ducan cu o centrare în forță din flancul stâng, în minutul 90+5. În altă ordine de idei, odată cu rezultatul acestei partide, Dinamo îi cedează lui FC Botoșani titlul de „lanterna roșie” a campionatului, poziție care nu ne face cinste și din care ne dorim să revenim cât mai repede cu putință. Avem ocazia să facem acest lucru sâmbătă, pe „Municipal”, în partida împotriva altei nou-promovate, Oțelul Galați. Pe Dinamo o așteaptă o altă provocare în aceeași zi, în deplasarea de la FC Voluntari.

DINAMO BUCUREȘTI 1-0 FC BOTOȘANI

A marcat: Ducan (90+5 – autogol)

DINAMO BUCUREȘTI: Golubovic – Moura, Patriche (C), Homawoo, Amzăr – Costin, Larrucea, Roșu (Iglesias 25) – Bani (Țîră 77), Abdallah (Gregorio 46), Politic (Bena 90+7)

Rezerve neutilizate: Dujmovic, Ilic, Borcea, Giafer, Grigore

Antrenor: Ovidiu Burcă

FC BOTOȘANI: Ducan – David, Mutombo (Șeroni 71), Pius (C), Țigănașu – Florescu, Dican, Cioiu (Hebling 88) – Dragu (Friday 88), Camara, Pinson (Roman 65)

Rezerve neutilizate: Ureche, Drole, Zabou, Creț, Cărăușu

Antrenor: Mihai Ciobanu

Cartonașe galbene: Costin, Amzăr, Politic / Dragu, Dican, Florescu, Camara

Arbitru: Adrian Cojocaru

Arbitri asistenți: Radu Ghinguleac, Mircea Orbuleț

Arbitru adițional: Andrei Antonie

Arbitru VAR: Sebastian Colțescu

1 Comment

  • Posted 16 august 2023 13:53 0Likes
    by JohnnyBGood

    Parafrazand limbajul de lemn al comentatorilor sportivi, in doar 5 etape FC Botosani a reusit deja sa ia o optiune serioasa la retrogradare. Dupa cativa ani de parcurs onorabil in Liga I, sezonul trecut a consemnat inceputul decaderii, continuata si chiar accelerata la inceputul sezonului curent. Speram cu totii intr-o revenire, desi nu se intrezaresc resursele unei asemenea transformari.

Leave a comment