FC Botoșani a suferit primul eșec al play-out-ului actualei stagiuni, în deplasarea de la Ploiești, 0-1 împotriva celor de la Petrolul, în cadrul etapei a VI-a a acestei faze competiționale a SuperLigii. Pentru elevii lui Flavius Stoican, cele trei puncte ar fi fost ideale pentru a rămâne aproape de ocupanta primei poziții, FCU Craiova.

Primele 25 de minute ale întâlnirii de pe „Ilie Oană” s-au desfășurat anost, fără ocazii semnificative. Acest lucru avea să se schimbe odată cu ocazia imensă a lui Mihai Roman, care a lovit bara transversală, la capătul unei faze construite excelent de Țigănașu, Mailat și Florescu. Replica „lupilor galbeni” nu a întârziat să apară, Paul Papp trimițând peste poarta lui Ducan cu o lovitură de cap, în minutul 26. Gazdele au fost și mai aproape de a deschide scorul în minutul 29, când goalkeeperul „roș-alb-albastru” a scăpat o centrare trimisă din corner, dar Jefferson nu a reușit să fructifice oportunitatea creată. Roman a mai avut o ocazie în minutul 33, când a fost găsit în careu de Mailat, dar Vâlceanu a fost la post. Takayuki Seto le-a dat, la rândul său, emoții botoșănenilor, în urma unei faze fixe, dar nu a prins cadrul porții, fiind, de asemenea, semnalat un offside, iar cele două echipe au intrat la cabine la egalitate.

Petrolul a reușit să marcheze în a doua repriză, în minutul 36, prin Doua, dar reușita nu a fost validată, Papp comițând un fault în atac. Botoșaniul a mai tremurat la o fază fixă, același Papp lovind bara, cu capul, după un corner. În minutul 67, Jefferson l-a servit în careu pe Gicu Grozav, dar „șeptarul” gazdelor nu a reușit să prindă cadrul porții noastre. Prelungirile partidei s-au dovedit a fi cele mai tensionate, Szabolcs Kovacs acordând o lovitură de la 11 metri pentru „lupii galbeni”, în urma intervenției lui Junior Pius. Constantin Budescu a decis soarta celor 3 puncte, învingându-l de la punctul cu var pe Ducan, care a rămas țintuit pe linia porții, nereușind să anticipeze execuția experimentatului mijlocaș, așa cum a făcut-o etapa trecută, în fața lui Juan Bauza. Astfel, FC Botoșani rămâne pe locul 4 în play-out, putând fi depășită fie de Universitatea Cluj, următoarea sa adversară, fie de FC Voluntari, cele două echipe urmând să dispute luni meciul direct. De cealaltă parte, Petrolul rămâne pe locul 2, la egalitate de puncte cu FCU Craiova, etapa viitoare deplasându-se pe terenul Chindiei.

PETROLUL PLOIEȘTI 1-0 FC BOTOȘANI

A marcat: Budescu (90+9-penalty)

PETROLUL PLOIEȘTI: Vâlceanu – Doua, Papp, Meijers, Mathaus, Țicu (C) – Borța (Budescu 67), Seto (Purtic 83), Jefferson (Diomande 90) – Irobiso (Moldoveanu 83), Grozav

Rezerve neutilizate: Leitner, Pashov, Dumitriu, Grigore, Bratu

Antrenor: Florin Pârvu

FC BOTOȘANI: Ducan – Petro, Pius, Șeroni (Sadiku 59), Țigănașu – Dican (C), Florescu (Golofca 88), Ivanov (Cioiu 59) – Dragu (Pinson 59), Roman II (Camara 90+3), Mailat

Rezerve neutilizate: Pap, Patache, Burlacu, Mboko, Dragomir

Antrenor: Flavius Stoican

Cartonașe galbene: Doua, Papp / Țigănașu, Ivanov, Pius

Arbitru: Szabolcs Kovacs

Leave a comment