FC Botoșani nu a reușit să găsească victoria nici în Copou, obținând doar un rezultat de egalitate împotriva Politehnicii Iași, scor 1-1, în cadrul etapei a IX-a din SuperLiga României. Elevii lui Dan Alexa s-au luptat, au deschis chiar scorul, dar se văd plecând cu un singur punct din cele trei posibile.

Prima șansă de gol le-a aparținut gazdelor, în minutul 15. Alin Roman a executat în zid o lovitură liberă, mingea a ricoșat la Bordeianu, dar Ducan a reținut execuția fostului nostru jucător. Minutul 33 a adus prima ocazie și pentru „roș-alb-albaștri”, prin Șeroni, care nu a putut relua precis din apropiere, după centrarea lui Edi Florescu. Doar un minut mai târziu, Adams Friday i-a dat emoții lui Silviu Lung Jr cu un șut cu stângul din afara careului, fără să prindă, totuși, cadrul porții. Replica ieșenilor lui Leo Grozavu nu a întârziat să apară, Robert Ion încercându-și norocul cu un șut din marginea careului în minutul 38, reținut de Ducan în doi timpi, tabela rămânând intactă până la pauză.

După reluarea jocului, echipa noastră s-a mișcat rapid și a deschis scorul în minutul 47, prin Șeroni, fundașul fructificând perfect cornerul bătut de Florescu. Poli a căutat, de atunci, să pună presiune pentru a echilibra situația de pe tabelă. A fost aproape să reușească de două ori în aceeași fază, prin ambii fundași centrali, Florin Ilie și Samayoa, fără succes. Presiunea la poarta noastră a dat, totuși, roade, Gheorghiță punctând în minutul 69, după o fază la care apărarea noastră a fost surprinsă rapid. Până la final nu au mai avut loc evenimente notabile, astfel că Botoșaniul rămâne fără victorie după nouă etape de campionat. Alexa & Co au ocazia să schimbe macazul sâmbătă, pe teren propriu, împotriva lui UTA Arad, și să relanseze sezonul, care a început extrem de complicat.

POLITEHNICA IAȘI 1-1 FC BOTOȘANI

Au marcat: Gheorghiță (69) / Șeroni (47)

POLITEHNICA IAȘI: Lung Jr – Martac, Ilie, Samayoa (C), Ispas (Stefanovici 88) – Marchioni, Bordeianu (Ciobanu 46), Roman – Gheorghiță (Buș 88), Vojtus (Harrison 46), Ion (Phelipe 57)

Rezerve neutilizate: Ailenei, Jatoba, Dumitru, Katanec

Antrenor: Leo Grozavu

FC BOTOȘANI: Ducan – Friday, Pius (C), Șeroni, Țigănașu – Dican, David (Cărăușu 31), Florescu – N’Goma (Zabou 87), Iličić (Benzar 68), Pinson (Cioiu 68)

Rezerve neutilizate: Ureche, Mutombo, Creț, Mouaddib, Dragomir

Antrenor: Dan Alexa

Cartonașe galbene: David, Pius

Arbitru: Ionuț Coza

Arbitri asistenți: Florin Neacșu, Mihăiță Necula

Arbitru adițional: Iulian Călin

Arbitru VAR: Adrian Cojocaru

Arbitru AVAR: Robert Avram

Leave a comment