Moldovenii lui Bogdan Andone pleacă la Sibiu, pentru un nou duel cu Hermannstadt. Dacă în acest an competițional meciurile contra sibienilor nu au prea fost de bun augur pentru FC Botoșani, de această dată „roș-alb-albaștrii” speră să spargă gheața și să revină acasă cu toate cele trei puncte puse în joc. FC Botoșani pleacă la drum cu un tonus bun, după ce au învins la scor pe FCU 1948 Craiova, iar acum vor să obțină cea de-a doua victorie consecutivă din actualul playout.

„Un nou meci important, o deplasare dificilă, un joc contra unui adversar puternic, poate cel mai puternic din playout ținând cont de lotul pe care îl au, de stabilitatea care există la Sibiu. Au același antrenor și aceiași jucători de trei ani. O presiune destul de mare cu noul stadion care este la Sibiu. Va fi un joc extrem, extrem de dificil, dar trebuie să fim conștienți de importanța jocului și să reușim să îl abordăm ca pe o finală și avem mare nevoie să facem un rezultat pozitiv, fie și un rezultat de egalitate. Un punct cred că în final va conta în economia clasamentului.” a declarat Bogdan Andone înainte de plecarea în deplasare

De cealaltă parte printr-o victorie în partida de vineri după-amiază, ardelenii și-ar consolida poziția de lider al grupei playout-ului.

“Așteptările sunt mari, jucăm acasă, trebuie să rămânem concentrați. Am urcat în clasament, însă mai sunt cinci meciuri. Este greu să ajungi sus, vorbim despre playout, dar este și mai greu să te menții. Va trebui să fim foarte motivați și concentrați în continuare. Întâlnim Botoșaniul, o echipă care nu s-a predat și nu se predă, a câștigat ultima etapă și la ce distanță este între echipele care sunt în zona roșie și cele pe loc direct retrogradabil, cred că fiecare își dorește nu numai un loc de baraj, ci și o salvare directă. Vor fi foarte motivați, trebuie să fim în meciul ăsta cel puțin la fel de motivați ca și ei, pentru că, repet, după victoria contra Craiovei, cred mult în salvarea directă, cum spuneam, dar noi depindem de noi. Tot timpul am depins de noi.” a spus Marius Măldărășanu înainte de duelul cu FC Botoșani.

În ultimele 10 întâlniri directe, FC Botoșani a avut câștig de cauză de patru ori, FC Hermannstadt s-a impus doar de două ori, iar celelalte patru partide s-au încheiat la egalitate. Înainte de acest duel, ardelenii ocupă primul loc în ierarhia playout-ului, cu un total de 27 de puncte, la egalitate cu locurile 2 și 3, unde se regăsesc acum Oțelul Galați și UTA Arad. FC Botoșani este pe penultimul loc al clasamentului grupei, la doar un punct în spatele Politehnicii Iași, care se află pe prima poziție care, la finalul sezonului, duce la barajul pentru menținere/retrogradare. Partida dintre FC Hermannstadt și FC Botoșani va avea fluierul de start la ora 17:30.

Leave a comment