FC Botoșani este din nou în căutare de puncte. Elevii lui Bogdan Andone se duelează astăzi, la Arad, cu UTA. Moldovenii vin după o victorie care le-a retrezit speranțele că obiectivul propus pentru acest sezon este unul cât se poate de realizabil și atacă din nou, un rezultat de trei puncte.

“Va fi un joc dificil cu siguranță, pentru că știm foarte bine că UTA este o echipă extrem de puternică, mai ales pe teren propriu. Cel mai important este ca noi, ca echipă, jucătorii să fie concentrați, motivați și pregătiți 100% la ora jocului pentru a face un joc consistent și a reuși să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Avem de luat o revanșă după ambele jocuri din sezonul regulat, pentru că în ambele jocuri am fost egalați în prelungirile meciurilor, dar nu este vorba despre luat o revanșă este despre concentrare, poate o atenție mai mare și despre a fi mai pragmatici în momentele de final de joc, pentru că sunt puncte importante pierdute sau poate, în cazul nostru o să avem nevoie de noroc pe fază ofensivă să câștigăm în prelungiri. Să fim noi concentrați, să fim noi determinați și să marcăm noi acum în prelungiri un gol de trei puncte.” a declarat Bogdan Andone înainte de meciul cu UTA

De cealaltă parte, UTA care stă mult mai bine în ierarhia playout-ului, a remizat etapa trecută în compania Universității Cluj și își dorește și ea să obțină punctele care i-ar oferi consolidarea unei poziții fruntașe în ierarhia grupei.

“Avem un adversar cu moral bun, a câștigat ultimul meci. Trebuie să fim realiști, de când a venit Andone, echipa lor este mai bine organizată, are o posesie destul de bună și își creează foarte multe ocazii. Au un apetit ofensiv foarte bun. E clar că și ei au interesul lor, au obiectiv să se salveze. Obiectivul nostru este să terminăm pe primul loc, sunt sigur că va fi un meci interesant”, a comentat Mircea Rednic.

În ceea ce privește ultimele zece întâlniri directe există un echilibru perfect. Câte trei dintre dispute fiind adjudecate de fiecare dintre cele două combatante, iar celelalte partu meciuri terminându-se indecis. Ultimul meci câștigat de către FC Botoșani pe terenul celor de la UTA a avut loc în sezonul anterior, tot în luna aprilie. Pe atunci moldovenii se impuneau cu scorul de 2-0 grație reușitelor spectaculoase ale mijlocașului Sebastian Mailat. Coincidență sau nu, meciul de astăzi este primul de anul acesta, în care golgetherul nostru din sezonul trecut va face parte din lotul echipei. Astfel, suporterii roș-alb-albaștrii ar putea avea șansa de a îl vedea din nou la lucru pe cel care a fost artizanul ultimei victorii împotriva bănățenilor. La capitolul absențe din lotul deplasat de către Bogdan Andone, la Arad, lipsesc Juan Cruz Kaprof, Andrei Miron și Daniel Celea, toți trei accidentați.

Comisia Centrală de Arbitri l-a trimis la Arad, drept central al partidei, pe Ionuț Coza (Cernica), el urmând să fie ajutat de asistenții Mircea Orbuleț (București) și Claudiu Lucaciu (Cluj). Rezervă va fi Claudiu Gaitin (Timișoara). În camera VAR se vor afla Istvan Kovacs (Carei) și Marius Omuț (Satu Mare). Observator FRF pentru această partidă a fost trimis Ioan Onicaș (Zalău). Delegat din partea Ligii Profesioniste de Fotbal va fi Florin Bătrânu (Timișoara). Meciul dintre UTA Arad și FC Botoșani va avea fluierul de start la ora 17:30.

Leave a comment