FC Botoșani a debutat cu dreptul în stagiul de pregătire centralizat din Austria. „Roș-alb-albaștrii” au învins cu scorul de 5-0 (3-0) nemții de la Sportbund Chiemgau Traunstein, formație de liga a VI-a din Germania, în primul meci de verificare din Austria, unde va fi cantonată până pe 3 iulie. Victoria botoșănenilor a venit grație reușitelor semnate de juniorul Denis Ștefan (2) și atacanții Adrian Chică-Roșă (2) și Enzo Lopez.

„A fost un test foarte bun, un joc încare diferența de valoare s-a văzut. Sunt mulțumit în mare măsură de prestația băieților. Mă bucur mult că juniorii care sunt cu noi au reușit să joace. La 17 ani, Denis Ștefan este un jucător cu calități foarte bune și trebuie să avem grijă de el. Mă bucur că a avut reușite în acest meci, a avut 45 de minute în care și-a făcut treaba foarte bine”, a declarat Bogdan Andone.

În primul test al verii, Andone a mizat în primul mitan pe Kukic (Pap) – Gligor, Miron, Sadiku, Țigănașu – J.Mouaddib, Aldair, D. Ștefan – S. Mailat, E. Lopez, Mitrov, pentru ca în actul secund să trimită în teren formula Pap (Ciobanu) – Friday, Șeroni, Celea, Pavlovic – V. Dican, Ed. Florescu, G. David- Kaprof, A. Chica-Roșa, Cărăușu.

Următorul meci de verificare al FC Botoșani pe pământ austriac va avea loc pe 27 iunie impotriva polonezilor de la Legia Varșovia. Ultimul amical al FC-ului în Austria urmează să fie perfectat în perioada imediat următoare.

Leave a comment