UTA Arad și FC Botoșani s-au duelat în cadrul etapei cu numărul 25 și au încheiat partida indecis, cu scorul de 2-2, după un meci cu de toate.

Răsturnări de situații, ocazii spectaculoase de ambele părți și multă adrenalină pentru suporterii ambelor formații. Prima modificare a tabelei de marcaj le-a aparținut gazdelor, care au reușit să înscrie prin Tiberiu Căpușă în minutul 32 al partidei. Bucuria nu a durat mult pentru arădeni, care s-au văzut egalați în minutul 51, în urma golului lui Enzo Lopez, venit din pasa perfectă a lui Alexandru Țigănașu. Moldovenii au preluat conducerea doar patru minute mai târziu, când tânărul jucător Gabriel David a marcat pentru 2-1. Din minutul 73 elevii lui Mircea Rednic au evoluat în inferioritate numerică, din cauza eliminării lui Conte, care a văzut cartonasul roșul direct, decis din cabina VAR, în urma unui fault grosolan asupra lui Eduard Florescu. Chiar dacă partida se îndrepta către un rezultat de trei puncte pentru botoșăneni, aceștia au pierdut printre degete două dintre ele în minutul 90, atunci când Ariel Lopez a marcat datorită unei greșeli enorme din defensiva lui FC Botoșani. Bogdan Andone a reacționat dur, imediat după fluierul final al disputei.

„Poate înainte de meci, dacă ne-ar fi spus cineva că am fi terminat la egalitate, i-am fi spus că am fi mulțumiți. E greu de acceptat ținând cont de situațiile pe care le-am avut. Ne-am bătut joc de ele, singuri cu portarul, apoi să iei gol în minutul 90… când ai 6 jucători de talie. Nu vreau să vorbesc, se fac greșeli. Să văd cum vor continua lucrurile… Nu sunt suficiente (n.r. – punctele câștigate de el la Botoșani), avem nevoie de puncte, nu de un punct. Nu ne permitem să facem greșeli, pentru că altfel la sfârșit o să fim la matineu.” a declarat Bogdan Andone

FC Botoșani are în prezent un total de 19 puncte și se află pe penultima poziție a clasamentului Superligii, însă jocul ofensiv și îndrăzneț practicat în mare parte din partida de la Arad se arată a fi unul promițător, atât pentru oficialii grupării din Botoșani cât și pentru suporterii echipei. Astfel elevii lui Bogdan Andone par din ce în ce mai atenți, iar relațiile de joc par a se lega din ce în ce mai bine de la o etapă la alta.  În runda următoare, moldovenii vor primi pe “Municipalul” din nordul Moldovei, vizita celor de la Universitatea Craiova. Meciul va avea loc duminică, 18 februarie, de la ora 17:15.

Articol scris de Laura Cristiana Hulubei

Leave a comment