În conformitate cu calculele hârtiei, FC Botoșani a cedat, pe teren propriu, împotriva celor de la FCSB, scor 0-1 în cadrul etapei a 12-a din SuperLiga României. Jucătorii lui Dan Alexa s-au luptat pentru fiecare minge, au avut diverse ocazii, dar lipsa prospețimii la finalizare și diferența uriașă de valoare a făcut ca „roș-alb-albaștrii” să rămână fără victorie, cu trei etape până la jumătatea sezonului regular.

Liderii campionatului au început tare și au bifat prima șansă în minutul 8, prin Florinel Coman, deschis cu o diagonală impecabilă de către Djokovic, dar Ducan, chiar fostul jucător al bucureștenilor, s-a opus. Tot Coman putea deschide scorul în minutele 19, respectiv 22, dar portarul nostru i-a interzis golul de fiecare dată. Asta nu l-a împiedicat pe cel supranumit cândva „Mbappe de România” să bifeze un assist pe „Municipal”, centrând din corner în minutul 23, pentru reușita lui Lixandru. Prima ocazie a partidei pentru botoșăneni a venit în minutul 36, Friday expediind o torpilă spre poarta lui Târnovanu, care a parat șutul. La aceeași fază, băieții noștri au reclamat un penalty pentru un henț în careu, dar jocul a fost lăsat să continue. Scorul putea deveni 2-0 în minutul 43, dar Ducan a profitat de ezitarea lui Coman și a blocat poarta.

După pauză, gazdele au părut mai determinate să își măsoare forțele cu liderii din SuperLigă, iar Florescu putea egala în minutul 49, după ce Benzar l-a găsit în careu cu o centrare joasă, dar „optarul” nostru a trimis peste poarta lui Târnovanu. Mai apoi, scăpat pe un contraatac periculos, Dawa a ratat șansa de a majora diferența (53), iar mai apoi Coman (63), cel mai periculos jucător al „roș-albaștrilor” de sâmbătă, a tras moale din careu. Ducan și-a salvat echipa de o difereță mai mare de scor și în minutul 79, când l-a blocat pe Darius Olaru, angajat cu o pasă filtrantă de Octavian Popescu. Nici măcar execuția „decarului” oaspeților, expediată spre vinclul porții noastre, nu l-a învins pe goalkeeper-ul Botoșaniului (86), care a luat cu asalt careul advers în ultimele minute, fiind aproape chiar să obțină un punct cât o victorie, dar Târnovanu și-a salvat echipa cu un mare reflex la șutul din careu al lui Mouaddib (90+1). Astfel, FCSB se distanțează în fruntea clasamentului, în timp ce FC Botoșani rămâne pe ultimul loc, fiind singura echipă fără victorie din SuperLigă. Urmează pauza prilejuită de meciurile internaționale, iar, mai apoi, FC Botoșani se va deplasa, pe 23 octombrie, pe terenul lui Sepsi Sf. Gheorghe.

FC BOTOȘANI 0-1 FCSB

A marcat: Lixandru (23)

FC Botoșani: Ducan – Benzar (Mutombo 57), Pius, Șeroni, Țigănașu – Friday (Iličić 46), Dican (C), David (Cărăușu 69), Pinson – N’Goma (Mouaddib 77), Florescu (Casap 77)

Rezerve neutilizate: Ureche, Creț, Dragu, Cioiu

Antrenor: Dan Alexa

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa, Ganea – Lixandru, Djokovic (Popescu 62), Olaru (C) – Băluță (Oct. Popescu 62), Compagno, Coman (Miculescu 87)

Rezerve neutilizate: Vlad, Crețu, Panțîru, Haruț, Șut, Radaslavescu

Antrenor: Elias Charalambous

Cartonașe galbene: Țigănașu, Șeroni, Dican, Pius / Olaru, Dawa, Popescu, Târnovanu

Arbitru: Florin Andrei

Arbitri asistenți: Ovidiu Artene, Mihăiță Necula

Arbitru adițional: Sorin Vadana

Arbitru VAR: Iulian Călin

Arbitru AVAR: Romică Bîrdeș

Leave a comment