FC Botoșani a cedat la limită, scor 1-2, vineri, în fața celor de la Petrolul Ploiești, în cadrul etapei a 17-a a SuperLigii. „Roș-alb-albaștrii” au redus din diferența de două goluri târziu, în finalul meciului, în fața unei echipe cu scopuri mai ambițioase, cu șanse reale la play-off.

Prima ocazie a jocului de pe „Ilie Oană” au avut-o băieții lui Andrei Patache, în minutul 13. În urma unei faze fixe, mingea a ajuns în careu, la Dican, aflat fără marcaj, dar șutul său a fost blocat de un apărător al formației gazdă. Același Dican a pierdut balonul într-o zonă periculoasă, în fața lui Musi, care nu i-a pus probleme lui Ducan (19). Minutul 24 a adus o nouă șansă pentru „lupii galbeni”, Gheorghe Grozav reluând defectuos centrarea lui Doua, iar, peste cinci minute, arbitrul Viorel Flueran a acordat penalty pentru Petrolul, după intervenția lui Mutombo la Musi, pe care l-a anulat după consultarea VAR. Asta nu i-a împiedicat pe elevii lui Florin Pîrvu să continue să controleze jocul, Jair fiind aproape de gol în minutul 35, execuția sa de la distanță ratând de puțin cadrul porții. Ultima ocazie a primei reprize s-a notat în cadrul primului minut adițional, după un contraatac al ploieștenilor, Grozav fiind blocat, din nou, de portarul nostru.

Prima ocazie a părții secunde a adus și deschiderea scorului, căpitanul gazdelor, Valentin Țicu, marcând din lovitură liberă în minutul 52, profitând de devierea lui Gabone David. După doar două minute, a marcat și „șeptarul” Petrolului, după ce Ducan a ieșit în întâmpinarea lui Jair și a lăsat liber spațiul porții. În minutul 79, totuși, „centralul” a acordat o lovitură de pedeapsă pentru botoșăneni, după hențul lui Țicu la centrarea lui Drole, iar golgheterul Edi Florescu a transformat cu siguranță, prea târziu, însă, pentru a mai schimba cursul jocului. Pentru FC Botoșani urmează un nou duel pe „Municipal”, sâmbătă, de la ora 17:00, împotriva celor de la Rapid.

PETROLUL PLOIEȘTI 2-1 FC BOTOȘANI

Au marcat: Țicu (52), Grozav (54) / Florescu (81-penalty)

PETROLUL PLOIEȘTI: Zima – Doua, Papp, Huja, Țicu (C) – Jefferson, Seto, Diomande (Justiniano 85) – Musi (Mitrov 85), Grozav (Omrani 85)

Rezerve neutilizate: Eșanu, Garutti, Radu, Roman II, Răducan, Abusashvili

Antrenor: Florin Pârvu

FC BOTOȘANI: Ducan – Benzar, Mutombo, Țigănașu, Dragu (Pinson 71) – Florescu (Friday 88), Dican (C), David – Petro (Casap 71), Ilicic (Drole 58) – N’Goma (Mouaddib 71)

Rezerve neutilizate: Ureche, Șeroni, Olinga, Cărăușu

Antrenor: Andrei Patache

Cartonașe galbene: Diomande / David, Mutombo

Arbitru: Viorel Flueran

Arbitri asistenți: Daniel Mitruți, Adrian Popescu

Arbitru adițional: Ionela Peșu

Arbitru VAR: Andrei Chivulete

Arbitru AVAR: Stelian Slabu

Leave a comment