FC Botoșani a încheiat la egalitate, scor 1-1, duelul de pe terenul celor de la Hermannstadt, contând pentru etapa a doua a play-out-ului SuperLigii. În ciuda faptului că prima parte a jocului a fost mai săracă în ocazii, repriza secundă a fost mult mai animată, cuprinzând și cele două goluri bifate în cadrul meciului.

Primele 45 de minute au fost marcate de un fotbal așezat, ambele formații căutând mai degrabă să speculeze eventuale erori tactice pe care să le exploateze. Notabilă este înlocuirea mijlocașului Cyril Zabou, în minutul 36, accidentat în urma unui duel anterior cu Mino Sota, francezul fiind înlocuit cu Eduard Florescu. Singura ocazie ce poate fi remarcată este încercarea lui Silviu Balaure de a marca direct din corner, în minutul 39, Răzvan Ducan reținând balonul care se îndrepta spre colțul scurt.

Formația noastră a revenit de la vestiare mult mai determinată, dovadă fiind și numărul mai mare de ocazii. În minutul 49, Junior Tallo a ieșit la rampă cu o acțiune individuală, încheiată, însă, cu un șut reținut de Letica. Peste numai patru minute, Mailat și-a încercat norocul cu o execuție de la distanță, fără preluare, însă nici de această dată portarul sibienilor neprezentând probleme. Gazdele au replicat în minutul 65, când Stoica nu a putut fructifica din 8 metri centrarea din corner a lui Balaure. În ciuda inițiativei elevilor lui Flavius Stoican, Hermannstadt a fost echipa care a deschis scorul. În minutul 70, Gabriel Iancu l-a învins pe Ducan, după centrarea lui Raul Opruț.

Următoarele minute au reprezentat încercările repetate ale „roș-alb-albaștrilor” de a echilibra situația de pe tabelă. Astfel, în minutul 75, căpitanul Victor Dican a trimis un șut bine plasat din afara careului, respins in extremis de Letica. Egalarea a venit, totuși, în ultimele minute ale întâlnirii de la Sibiu. Marius Cioiu a trimis o centrare spre bara a doua, mingea a fost deviată de Ene și a ajuns la Camara, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate de pe linia porții. La scurt timp după gol, „centralul” Marian Barbu a pus capăt jocului, iar FC Botoșani a urcat, pentru moment, înapoi pe locul 3 din play-out, unde poate rămâne dacă FC Voluntari nu o învinge, duminică, pe FC Argeș, următoarea noastră adversară.

HERMANNSTADT 1-1 FC BOTOȘANI

Au marcat: Iancu (70)/Camara (90+4)

Hermannstadt: Letica – Medina, Antoche, Stoica (C), Opruț – Balaure (Petrescu 72), Sota, Limaj (Alhassan 58), Popescu (Dragoș 84) – Iancu (Ene 84), Paraschiv (Babic 72)

Rezerve neutilizate: Muțiu, Oroian, Biceanu, Bărbuț

Antrenor: Marius Măldărășanu

FC Botoșani: Ducan – Petro, Mutombo, Pius, Țigănașu – Ivanov (Roman II 77), Dican (C, Cioiu 89), Zabou (Florescu 36) – Dragu (Camara 77), Tallo, Mailat (Pinson 89)

Rezerve neutilizate: Pap, Patache, Șeroni, Burlacu

Antrenor: Flavius Stoican

Cartonașe galbene: Babic (87), Petrescu (88)

Arbitru: Marian Barbu

Leave a comment