FC Botoșani a obținut doar o remiză albă sâmbătă, pe teren propriu, împotriva celor de la Universitatea Cluj, în cadrul etapei a VII-a din play-out-ul SuperLigii României. Elevii lui Flavius Stoican au început bine jocul, dar s-au văzut deseori în situații în care puteau fi depășiți pe tabelă. Înaintea partidei, jucătorii au ieșit cu un banner de susținere pentru Iulian Mandraburcă, un suporter botoșănean care se luptă cu o boală crâncenă, iar lovitura de începere a fost acordată de către Alin Ciobanu, unul dintre cei mai talentați tineri ai Academiei noastre.

Prima ocazie le-a aparținut „roș-alb-albaștrilor”, după 15 minute în care au pus presiune constantă pe adversar. Junior Pius, a fost aproape de a-l învinge pe Gorcea cu o lovitură de cap, dar arbitrul Ionuț Coza a semnalizat un offside la acea fază. Replica „șepcilor roșii” a venit în minutul 27, mult mai periculoasă decât tentativa noastră de a înscrie. Remacle a centrat din flancul drept, iar Tescan i-a dat emoții lui Răzvan Ducan, tot cu o lovitură de cap, care a lovit stâlpul din dreapta al porții botoșănenilor. Aceștia au devenit mai așezați în jocul lor, dar au fost cât pe ce să se învingă singuri: Alexandru Țigănașu a trimis inexplicabil spre propria poartă, dar reflexele lui Ducan au păstrat tabela intactă. „U” Cluj a mai avut o ocazie importantă în minutul 41, chiar prin belgianul împrumutat de echipa noastră la formația lui Ioan Ovidiu Sabău, Martin Remacle, care a șutat puternic, din prima, de la marginea careului, dar goalkeeper-ul nostru a fost la post.

În cea de-a doua parte a jocului, Stoican a încercat să surprindă formația clujeană cu o mutare interesantă, făcând „rocada” între extremele Sebastian Mailat și Virgile Pinson. Șansele noastre au venit, totuși, de la alți jucători. Sekou Camara, intrat în a doua repriză, a fost aproape, la rândul său, de a deschide scorul, dar șutul său în cross nu i-a pus niciun fel de problemă lui Gorcea. De altfel, nici încercările lui Pius (88) sau Dican (90) nu le-au dat emoții fundașilor lui Ioan Ovidiu Sabău, execuțiile lor trecând cu mult pe lângă cadrul porții. Astfel, ambele formații se aleg cu câte un punct, FC Botoșani întorcându-se pe locul 4, iar „U” Cluj rămânând pe poziția a șasea în play-out. Etapa viitoare, băieții noștri vor efectua ultima deplasare din acest campionat, la Voluntari, într-un duel decisiv pentru barajul de Conference League, în timp ce „șepcile roșii” vor primi vizita Chindiei Târgoviște.

FC BOTOȘANI 0-0 UNIVERSITATEA CLUJ

FC BOTOȘANI: Ducan – Petro, Mutombo (Sadiku 65), Pius, Țigănașu – Florescu (Cioiu 58), Dican (C), Ivanov – Pinson (Roman I 82), Roman II (Camara 58), Mailat (Dragu 82)

Rezerve neutilizate: Pap, Patache, Golofca, Burlacu

Antrenor: Flavius Stoican

UNIVERSITATEA CLUJ: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Oancea (Filip 45) – Remacle (Simion 59), Bic – Chipciu (C), Nistor, Tescan (Gomes 59) – Thiam (Goranov 71)

Rezerve neutilizate: Iliev, Trif, Pires, Hofman, Stoica

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Cartonașe galbene: Pinson/Simion

Arbitru: Ionuț Coza

Leave a comment