FC Botoșani dispută astăzi, de la ora 17:00, o nouă “finală” în cadrul sezonului regular de Superliga. De această dată elevii lui Bogdan Andone se deplasează la Arad, pentru confruntarea cu UTA. Moldovenii au avut parte de un start bun de an calendaristic, în care au bifat două victorii importante contra fostei campioane CFR Cluj și a rivalei Politehnica Iași. Aceste puncte câștigate le dau un moral bun jucătorilor de pe “Municipal”, care sunt deciși să continue seria rezultatelor pozitive și astfel să acumuleze cât mai multe puncte din ultimele șase meciuri ale regularului.

„Un meci dificil contra unei echipe puternice, mai ales pe teren propriu. Cred că la meciul de luni UTA este echipa favorită, joacă pe teren propriu, s-au reîntors pe stadionul lor, am văzut că pun o presiune foarte mare de acasă și cu suporterii care sunt la meci. Ne așteaptă un meci foarte, foarte dificil, dar la ora jocului trebuie să fim pregătiți și să știm la ce ne așteptăm.” a declarat Bogdan Andone la conferința premergătoare partidei.

De cealaltă parte bănățenii au bifat și ei în 2024 două victorii. Prima contra lui OSK Sepsi Sfântu Gheorghe, iar cea de-a doua în disputa cu Universitatea Cluj.

“Ne dorim foarte mult și vom face tot ceea ce este posibil și tot ceea ce ține de noi pentru a câștiga acest meci, jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, terenul foarte bun, bine asta este și pentru adversari pentru că eu țin minte pe vremea mea, când dădeam de un teren bun se năștea fotbalistul din mine. Sper să fim destul de inteligenți și să și să profităm de meciul de acasă, să avem aceeași atitudine, aceeași ambiție, aceeași agresivitate în sensul bun al cuvântului.” a declarat Mircea Rednic

FC Botoșani și UTA Arad s-au mai întâlnit până acum de nouă ori, iar rezultatele înregistrate până sunt cât se poate de echilibrate. Cele două formații și-au împărțit “frățește” victoriile, fiecare dintre ele impunându-se de câte trei ori în fața celeilalte, iar trei dintre întâlniri s-au terminat indecis. Ultimul meci disputat, la Arad, a avut loc pe data de 14 aprilie 2023 și s-a încheiat cu victoria alb-roș-albaștrilor, care s-au impus cu scorul de 2-0. În momentul de față, înainte de fluierul de start al acestei partide aferente rundei a 25-a a sezonului regular 2023-2024, UTA Arad se poziționează pe locul 11 în clasamentul Superligii, cu un total de 30 de puncte acumulate, iar FC Botoșani se află pe poziția a 15-a, cu 18 puncte câștigate. Confruntarea dintre cele două, care va avea loc pe stadionul “Francisc Neuman”.

Comisia Centrală de Arbitri l-a trimis să împartă dreptate pe George Găman (Craiova), ajutat de asistenții Mircea Orbuleț (București) și Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare). În camera VAR se vor afla Sorin Costreie (Voluntari) și Alina Peșu (Craiova). Toți aceștia vor fi observați de fostul asistent FIFA Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat din partea Ligii Profesioniste de Fotbal: Florin Bătrânu (Timișoara).

Articol scris de Laura Cristiana Hulubei

Leave a comment