FC Botoșani ia vineri startul sezonului de playout, cu o deplasare în Ardeal. Elevii lui Bogdan Andone vor disputa, pe Cluj Arena, o nouă partidă contra trupei lui Ioan Ovidiu Sabău, care a ratat milimetric calificarea în playoff-ul actualului sezon. După remiza obținută, pe teren propriu, în compania campioanei Farul Constanța, moldovenii pleacă la drum încrezători că pot face o figură frumoasă care să îi aducă, evident, cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului de menținere în Superliga și în următorul an competițional.

“În momentul de față ei vin după ratarea playoff-ului, noi după un meci bun cu Farul. Vom vedea cum va decurge jocul, ideea este că noi va trebui să punem mult mai multă presiune decât în meciul de acum două săptămâni, să ne creăm mult mai multe situații de gol și să nu facem greșelile pe care le-am făcut la golul primit. Să nu le repetăm, să eliminăm acele greșeli și să reușim să marcăm, pentru că avem nevoie să marcăm pentru a reuși să câștigăm jocul.” a declarat Bogdan Andone la conferința de presă premergătoare partidei

De cealaltă parte, din cauza ratării calificării în playoff și cu doi titulari suspendați pentru cumul de cartonașe, ardelenii nu sunt într-o formă atât de bună precum și-ar dori, însă determinarea caracteristică “șepcilor roșii” este o calitate care nu se pierde.

“Atunci când intrăm pe teren trebuie să existe acea voință, concentrare și să înțelegi ce poți pierde și atunci când îți dai seama ce poți pierde sau invers, ce poți să câștigi, probabil că acele momente le tratezi cu mai multă stare bună și încredere și voință. Eu cred că jucătorii au capacitatea să se motiveze, chiar dacă lipsesc doi jucători importanți, Bic, fiind suspendat și Chipciu, dar am jucători cu experiență, sunt pregătiți și trebuie să luptăm.” a precizat Ioan Ovidiu Sabău la conferința premergătoare partidei cu FC Botoșani

În întâlnirile directe de până acum FC Botoșani s-a impus o singură dată în fața Universității Cluj, victoria moldovenilor fiind consemnată în anul 2014. Cinci meciuri au fost adjudecate de către ardeleni, iar alte patru întâlniri s-au încheiat indecis.
Finalul sezonului regular a poziționat-o pe Universitatea Cluj pe primul loc al playout-ului, cu un total de 21 de puncte rămase după înjumătățire. FC Botoșani este înainte de acest duel pe ultima poziție a grupei, cu 11 puncte rămase de asemenea după înjumătățire și vizează să revină înapoi pe “Municipal” cu încă trei adăugate în visterie.

Leave a comment