FC Botoșani a luat startul în noul sezon de playout, din postura de ultimă clasată în cadrul grupei, însă cu speranțe mari puse în ultimele nouă meciuri din sezon. Din păcate, primul dintre ele s-a soldat cu un eșec usturător pentru elevii lui Bogdan Andone, care au fost învinși cu scorul de 0-3 la capătul celor 90 de minute plus prelungiri, în care statistic “roș-alb-albaștrii” au fost mai buni la mai toate capitolele, însă practic, Universitatea Cluj a fost cea care a marcat toate golurile. Scorul a fost deschis repede, dintr-un penalty transformat de către Dan Nistor, în minutul 15 al întălnirii, 1-0 fiind și scorul cu care cele două combatante au intrat la pauză, la cabine. În repriza secundă tot Universitatea Cluj a fost echipa mai pragmatică și și-a dublat avantajul în minutul 76, atunci când Dan Nistor i-a pasat perfect lui Ante Roguljic, iar acesta din urmă a trimis mingea direct în plasa porții apărare de către Răzvan Ducan. Gazdele au stabilit scorul final în cel de-al șaptelea minut de prelungiri, când același Ante Roguljic a marcat pentru 3-0 și astfel botoșănenii s-au întors acasă fără niciun punct câștigat din duelul de pe Cluj Arena.

„E dezamăgitor. În prima repriză a fost un joc echilibrat. Universitatea nu a intrat în careu, decât la faza la care s-a dictat penalty. Nu am avut situații clare, dar am pus presiune. Cred că a fost un joc echilibrat și puteam obține un egal. După 2-0, meciul s-a rupt. Ne-au prins pe contraatac. Scorul nu mai contează, înfrângerea e aceeași fie că e 7-0, fie că e 1-0. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj. Domnii arbitri fac tot ce vor ei și în ce direcție vor ei. Nu doar astăzi, asta e meci de meci. Suntem pe ultimul loc, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim ciupiți mereu. Nu mai vreau să vorbesc că după…Va fi dificil, două săptămâni lungi pâna la meciul cu Iași. Va fi un meci extrem de important” a declarat Bogdan Andone la flash-interviul de după fluierul final al meciului de la Cluj

Pentru echipele din Superligă urmează acum două săptămâni de pauză, pentru a îi permite Naționalei României să dispute două partide amicale în compania Irlandei de Nord și Columbiei, prilej cu care Edward Iordănescu să mai poată realiza câteva reglaje înainte de marile bătălii care îi așteaptă pe tricolori, la EURO 2024. După această pauză, pentru elevii lui Bogdan Andone urmează noi dueluri de foc. Primul dintre ele va avea loc pe stadionul “Municipal”, împotriva Politehnicii Iași. Noul derby al Moldovei este programat să aibă loc sâmbătă, 30 martie, cu începere de la ora 15.45. FC Botoșani are nevoie evident de suportul fanilor, care sunt așteptați în număr cât mai mare în tribune, pentru a își încuraja favoriții. Hai, FC Botoșani!

Leave a comment